spis tre軼i serwisu strona startowa Kontakt

Olejek drzewa sanda這wego

Olejek drzewa sanda這wego to eteryczna substancja pozyskiwana z rdzenia drzewa indyjskiego sanda這wca bia貫go (Santalum album - drzewo sanda這we; sanda這wiec). Mo瞠 by sk豉dnikiem niekt鏎ych perfum i produkt闚 kosmetycznych, ma r闚nie zastosowanie w aromaterapii (olejki do masa簑) oraz w medycynie naturalnej.

Olejek drzewa sanda這wego w kosmetykach

Olejek drzewa sanda這wego ze wzgl璠u na swoje w豉軼iwo軼i zapachowe i maskuj帷e mo瞠 by dodawany do perfum, krem闚, tonik闚, a tak瞠 p造n闚 i olejk闚 do k徙ieli.

INCI*: SANTALUM ALBUM OIL.

*INCI: International Nomenclature of Cosmetic Ingredients - ujednolicone, mi璠zynarodowe nazwy sk豉dnik闚 kosmetyk闚.

Synonimy oraz nazwy w innych j瞛ykach: Olejek drzewa sanda這wego; Olejek sanda這wy; Olejek sanda這wca; Olejek wschodnioindyjski; Arheol; East Indian sandalwood oil; Oil of Santal; Oils, sandalwood; SANTALUM ALBUM OIL; CAS# 8006-87-9; CAS# 84787-70-2; EC# 284-211-1.

Substancja testowa: Olejek drzewa sanda這wego 2% waz. (Chemotechnique Diagnostics, nr kat. S-009)

Autor opisu: Profesor dr hab. med. Rados豉w 如iewak, specjalista dermatolog i alergolog

uczulacze od A do Z

奸ed nas na Facebooku:

facebook

Jak do nas dojecha:

dojazd

Uwaga! Ten serwis nie zast瘼uje porady lekarskiej, korzystasz z niego wy陰cznie na w豉sn odpowiedzialno嗆. Autor do這篡 wszelkich stara, aby informacje zawarte na tej stronie by造 rzetelne i aktualne, jednak wyklucza odpowiedzialno嗆 za ewentualne szkody wynikaj帷e z ewentualnych b喚d闚. Ka盥a istotna informacja powinna by weryfikowana w innych niezale積ych 廝鏚豉ch fachowych.
Wszelkie prawa zastrze穎ne. Autor niniejszego dzie豉 udziela osobom fizycznym zgody na nieodp豉tne korzystanie z niego wy陰cznie w celach niekomercyjnych. Wszelkie inne zastosowania wymagaj pisemnej zgody autora. Kopiowanie zabronione!
© Rados豉w 如iewak All rights reserved. Document created: 30 July 2006, updated: 28 October 2019.

sprawdz

 

polecamy